Toimitusjohtajalta

”Lifa Air on suomalainen teknologiayhtiö – puhtaan hengitysilman asiantuntija ja edelläkävijä, jolla on pitkä kokemus puhtaan hengitysilman ratkaisuista. Valmistamamme tuotteet kattavat puhtaan ilman tarpeet terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön soveltuvista hengityssuojaimista aina sisäilman laatua parantaviin tuotteisiin ja ilmanvaihtohygieniatuotteisiin. Tuotteidemme laatu on korkea; tuotteemme ovat niihin soveltuvien standardien mukaisten vaatimusten mukaisia, jonka lisäksi useat tuotteet ovat sertifioituja. Työskentelemme jatkuvasti kehittääksemme uusia tuote- ja materiaali-innovaatioita, jotta asiakkaamme saavat meiltä ominaisuuksiltaan korkealaatuisia tuotteita tulevaisuudessakin.

Meille on suuri kunnia toimia suomalaisen yhteiskunnan terveysturvallisuuden ja kansallisen huoltovarmuuden kannalta tärkeiden tuotteiden kotimaisena kehittäjänä ja valmistajana. Tuotteidemme taustalla on lähes 30 vuoden kokemuksen lisäksi omistautunut ja pitkäjänteinen tutkimus- ja tuotekehitystyö, josta erinomaisina esimerkkeinä ovat vuonna 2021 lanseeraamamme kannettava henkilökohtainen 6Gcool-ilmanpuhdistin ja BIOPROT-hanke, jossa olemme mukana ja jonka tavoitteena on kehittää biopohjaisia hengityssuojaimia ja kirurgisia suu-nenäsuojuksia. Näkemyksemme mukaan markkinoilla on tarve erityisesti alemman hintaluokan ilmanpuhdistimille, henkilökohtaisille puhtaan ilman tuotteille sekä FFP2- ja FFP3-hengityssuojaimille, joita käytetään ilmateitse leviäviltä taudeilta ja haitallisilta partikkeleilta suojautumiseen esimerkiksi terveydenhuollossa ja rakennusteollisuudessa.

Strategiamme mukaisesti tavoittelemme keskipitkällä aikavälillä 25–30 prosentin liikevaihdon keskimääräistä vuosittaista kasvuvauhtia (CAGR) ja vähintään 20 prosentin käyttökatemarginaalia (EBITDA, %) ja 40 prosentin omavaraisuusastetta. Kasvutavoitteemme ovat linjassa merkittävien megatrendien kanssa, ja näkemyksemme mukaan koronaviruspandemia oli vain alkusysäys ilmanlaadun tärkeyden tiedostamisessa. Kaupungistuminen ja ilmansaasteet lisäävät tarvetta henkilökohtaiselle suojautumiselle, ja ilmanlaatuun liittyvän sääntelyn tiukentuminen voi tukea liiketoimintamme kasvua. Uskomme vahvasti megatrendien kiihdyttävän tuotteidemme kysyntää.

Olemme ylpeitä osaamisestamme, toimitusvarmuudestamme, tuotteidemme korkeasta laadusta sekä kyvykkyydestämme reagoida nopeastikin muuttuviin olosuhteisiin. Oikeudenmukaisuus, tasa-arvo ja monimuotoisuus, innovatiivisuus ja innostuneisuus sekä terveysturvallisuus ja kestävän kehityksen periaatteiden noudattaminen ovat meitä ja ammattilaisiamme eteenpäin ajavia arvoja. Haluamme olla osaltamme luomassa arvoa, työtä ja terveysturvallisuutta Suomelle ja suomalaisille.”

Vesa Mäkipää

Toimitusjohtaja